Profoto OCF Gels Portrett

Det har i en stått litt stille på den kreative fronten når det kommer til portrett. så jeg tenkte jeg skulle utforske dette mer. Gikk til innkjøp av OCF Color Effects Gel Pack . Hadde fra før et par Starter Kit som inneholder en holder for disse gelsene som er til å bruke på Profoto B1, B2 og B1X.

Her er det brukt:

Profoto Air Remote - Nikon x 1

Profoto B1 x 2

Profoto B2 x 1

Profoto A1 x 1

OCF Gels ( 1 på bakgrunn, 2 på kantlys, 1 på hovedlys).

OCF 2x3 Softboks x 2

OCF 2` Softboks

 

Modell: Martine Pettersen Laug

Martine Pettersen Laug

Når det kommer til å bruke farger, så er det viktig å være presis med lyset. Når jeg belyser bakgrunnen, så må jeg være forsiktig med tanke på at det ikke søler over på andre deler av modellen enn muligens kantlyset i dette tilfellet. Så bakgrunnen er belyst med orange gel på Profoto A1 og med påmontert dome for jevn, gradert spredning av lyset.

Kantlyset vil jeg også ha soft, men begrenset. Jeg vil ikke at det skal komme for mye inn over ansiktet. Litt kantlys på ansikt og kroppen vil gi en 3D effekt. Uten dette vil bildet ha etter mitt syn blitt litt flatere. Det er derfor brukt OCF gels i holder inne i en 2x3 OCF Softboks. Det er også brukt grid på holderen som følger med Starter kittet. Dette er på grunn av at jeg ønsker at det bare skal komme farget lys fra blitsen. Griden i holderen hjelper å holde unna at ufarget lyst spres i softboksen og ødelegger effekten. Derretter er softboksen vendt mot kamera, både på grunn av at jeg vil fjære kantlyset mot modellen, men også få lys rett mot objektivet og krystallene jeg holder over objektivet for å få ønsket effekt øverst i bildet.

Hovedlyset har peacock blue i en 2`OCF Softboks med indre duken fjernet for et mer hardere lys.

Modellen har også på olje på huden for å få ønsket glinsende effekt på den.  Det hjelper også på at modellen er veldig flink til å posere og jobbe innen de rammene vi har snakket om på forhånd. Et lite steg bak eller fram vil endre bildet en god del her.

Dette er ikke tatt i studio, men hjemme i stuen min. Bakgrunnen er en hvit vegg.

For spørsmål kontakt meg på knutaagedahl@gmail.com

Sjekk ut instagrammen til Martine her!

 

Profoto Klart Glass og OCF Magnum Reflektor

Da har jeg nettopp kjøpt inn litt ekstra snacks til Profoto samlinga mi. Har noen ideer om hva jeg vil gjøre framover med lys. Har for det meste strevd med å få til softest mulig lys når jeg tar bilder. Framover vil jeg prøve meg fram på hardt lys. Så derfor har jeg investert i noen små "duppedingser" som øker styrken på min Profoto B1 blits. Det er da Profoto Clear Glas og en OCF Magnum Reflector.

Teorien min er at disse vil gi meg noe mer power ut fra de 500 ws som B1 har fra før. Det glasset som kommer med B1 er en Glass Plate type Frosty, som sprer lyset jevnt og er veldig flatterende. Fra før har jeg også en Glass Dome for å spre lyset mer jevnt i paraplyer og softbokser. Men nå vil jeg ha max effekt ut av blitsen og kjøpte derfor Clear Glass.

Det ante meg at jeg fikk mer power. Men hvor mye visste jeg ikke. Derfor monterte jeg opp en B1 med Standard glass på lysstativ og en lysmåler på en tripod. Den andre B1 byttet jeg glasset til clear glass og stilte inn blitsen på samme lysstativ i samme posisjon og målte lyset med den. Jeg tok målinger uten reflektorer, og med både zoom reflektor og ocf magnum reflektoren.  

Testen er sikkert ikke feilfri, men jeg gjorde så godt jeg kunne for at målingene skulle bli någenlunde lik, samt at jeg gjentok det et par ganger for å se om det var store avvik. Det var det ikke.

B1 med Standard Glass - f/16.9

B1 med standard Glass og Zoom Reflektor - f/22.7

B1 med Standard Glass og OCF Magnum Reflektor - f/32.6

 

B1 med Clear Glass - f/22.0

B1 med Clear Glass og Zoom Reflektor - f/22.8

B1 med Clear Glass og OCF Magnum Reflektor - f/45.0

Det er da tydelig at OCF Magnum gjør en stor forskjell. Men det gjør også Clear Glass i forhold til at hot-spoten blir mye sterkere enn med standard glass. Så gjenstår det å teste det ut. 

Fra venstre: Zoom reflector, OCF Magnum, Standard Glass og Klart Glass.

Fra venstre: Zoom reflector, OCF Magnum, Standard Glass og Klart Glass.

Lysmåler oppsettet. Ideelt hadde det sikkert vært med svarte vegger, men forholdene var ihvertfall de samme. 

Lysmåler oppsettet. Ideelt hadde det sikkert vært med svarte vegger, men forholdene var ihvertfall de samme. 

Min Profoto Utstyrsliste

Profoto:

- Air Remote Nikon TTL. 

- B1 Location Kit.

- B2 To Go Kit.

- A1 Kamera Studioblits.

- Deep White Umbrella XL m/diffuser.

- Deep Silver Umbrella L m/diffuser.

- OCF Beauty Dish.

- OCF 2" Octa Softbox.

- OCF 1x3 Softbox m/grid.

- 2x OCF 2x3 Softbox.

- Color Effect Gels.

- Color Correction Gels.

- OCF Barndoor.

- OCF Grid Kit.

- Zoom Reflector.

- OCF Magnum Reflector.

- Glas Dome D1/D2/B1

- Clear Glas D1/D2/B1

- 3 stk Manfrotto 1004BAC Stativ.

- 1 stk C-Stand.

 

 

Knowing Your Camera

Everyone who likes to take pictures and have invested in a dslr or similar camera system, will want to use the camera as fast as possible. The patience can be low when you want to acheive the goals you have set in your mind when looking at other great pictures, artwork etc. It is an fast and easy way, and there is a harder one that may take a little longer to learn, but will give you some advantages when you progress. Often the easy way (auto pilot) is chosen and the hard way (manual mode) is neglected. Thus resulting in limited use of ones creativity. I highly recommend you to look at this video if you are new to manual mode, to better understand the use of it, and to acheive those creative images you have visualised. The full video will set you up for 149 US dollars and contains over 7 hours of material! You can buy it here. For me, it looks like agreat investment. And if I could do it over again, I'd buy this over some fancy equipment when I started up.